Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 64ος Χ 5

64. Από που και πως προέκυψε το όνομα των Αικατερίνη και Μαρία των Μεδίκων, που βασίλεψαν στην Γαλλία!

Σε ποιον σοφό περηφανευόταν ο Κροίσος για τα πλούτη του, ενώ εκείνος του είπε την φράση «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»!

Ποιος κυνικός στον κάτω κόσμο, κορόιδευε στον Ερμή την Ωραία Ελένη, που για χάρη της σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι. Και τώρα, του έλεγε, κατάντησε ένα καύκαλό, σαν εμένα, εδώ στον Άδη!

Ο παγκρατιστής Σώστρατος, ζήτησε και δικαιώθηκε από κριτή του Άδη, για την άδικη τιμωρία που του επέβαλε, επειδή άθελα σε αγώνες, σκότωνε αντιπάλους. Ποιος ήταν ο Κριτής!

Με ποιον μεγάλο ήρωα του τρωικού, επειδή διεκδίκησε τα όπλα του Αχιλλέα που τους παρέδωσε η Θέτιδα, συγκρούσθηκε ο Αίας, ως πρώτος συγγενής του, αλλά και αυτόκλητος κληρονόμος!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 64ος Χ 5

Από που και πως προέκυψε το όνομα των Αικατερίνη και Μαρία των Μεδίκων, που βασίλεψαν στην Γαλλία! Ίωνες. Η οι­κο­γέ­νεια Ια­τρί­δη-Μεδικο, α­πό την Α­λι­καρ­νασ­σό Ιω­νί­ας.

Σε ποιον σοφό περηφανευόταν ο Κροίσος για τα πλούτη του, ενώ εκείνος του είπε την φράση «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»! Στον Σόλωνα.

Ποιος κυνικός στον κάτω κόσμο, κορόιδευε στον Ερμή την Ωραία Ελένη, που για χάρη της σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι. Και τώρα, του έλεγε, κατάντησε ένα καύκαλό, σαν εμένα, εδώ στον Άδη! Ο Μένιππος.

Ο παγκρατιστής Σώστρατος, ζήτησε και δικαιώθηκε από κριτή του Άδη, για την άδικη τιμωρία που του επέβαλε, επειδή άθελα σε αγώνες, σκότωνε αντιπάλους. Ποιος ήταν ο Κριτής! Ο Μίνωας.

Με ποιον μεγάλο ήρωα του τρωικού, επειδή διεκδίκησε τα όπλα του Αχιλλέα που τους παρέδωσε η Θέτιδα, συγκρούσθηκε ο Αίας, ως πρώτος συγγενής του, αλλά και αυτόκλητος κληρονόμος! Με τον Οδυσσέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: