Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 65ος Χ 5

65. Μόλις γύρισε από τον Τρωικό και πριν προλάβει ο Αγαμέμνονας να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον του βασιλείου του στις Μυκήνες, βρέθηκε σκοτωμένος. Ποιοί τον σκότωσαν!

Ποιος κυνικός ειρωνεύονταν τον Μαύσωλο που παραπονιόταν για την δόξα και τα πλούτη που άφησε πίσω στη ζωή και τώρα βρίσκονταν σκιά στον Άδη!

Από που παίρνει το όνομά της η γνωστή πόλη και λιμάνι της Ολανδίας «Ρότερνταμ»!

Είναι γνωστό ότι, ο μεγάλος Μακεδόνας φιλόσοφος Αριστοτέλης, ήταν από την Χαλκιδική. Ποια ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του!

Εκτός από τα δυο αδέλφια, Μίνωας και Ραδάμανθυς, παιδιά του Διός και της Ευρώπης, οι κριτές του Άδη ήταν τρις, Ποοις ήταν ο τρίτος!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 65ος Χ 5

Μόλις γύρισε από τον Τρωικό και πριν προλάβει ο Αγαμέμνονας να εξοικειωθεί με το νέο περιβάλλον του βασιλείου του στις Μυκήνες, βρέθηκε σκοτωμένος. Ποιοί τον Σκότωσαν! Η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγιστος.

Ποιος κυνικός ειρωνεύονταν τον Μαύσωλο που παραπονιόταν για την δόξα και τα πλούτη που άφησε πίσω στη ζωή και τώρα βρίσκονταν σκιά στον Άδη! Ο Διογένης.

Από που παίρνει το όνομά της η γνωστή πόλη και λιμάνι της Ολανδίας «Ρότερνταμ»! Από το ανάχωμα - φράγμα του ποταμού Ρότερ.

Είναι γνωστό ότι, ο μεγάλος Μακεδόνας φιλόσοφος Αριστοτέλης, ήταν από την Χαλκιδική. Ποια ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του! Τα Στάγιρα.

Εκτός από τα δυο αδέλφια, Μίνωας και Ραδάμανθυς, παιδιά του Διός και της Ευρώπης, οι κριτές του Άδη ήταν τρις, Ποοις ήταν ο τρίτος! Ο Αιακός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: