Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 62ος Χ 5

62. Ποιος από τους τέσσερεις κυνικούς φιλοσόφους: Διογένης, Αντισθένης, Κράτης, ή Μένιππος, δεν πλήρωσε τον Χάροντα το ναύλο, να περάσει τον Αχέροντα για τον Άδη!

Ποια νύμφη καλλονή κράτησε τον Οδυσσέα κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη, στο νησί της Ωγυγίας για εφτά χρόνια. Μετά όμως τον βοήθησε με πολλές χρήσιμες οδηγίες !

Κουρήτες, φύλακες του νηπίου Διός στο Ιδαίον Άντρο, θορυβούσαν για να μην ακούει το κλάμα του μικρού ο Κρόνος και υποψιαστεί. Πόσοι και ποιοί ήταν!

Ποιος μεγάλος ήρωας, είπε στον Οδυσσέα, την ώρα που τον αποχαιρετούσε από τον Άδη! «Καλύτερα τελευταίος του χωριού στη ζωή, παρά ήρωας, με πεθαμένους του Άδη»!

Ο Κύκλωπας Πολύφημος που ταλαιπώρησε τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του κατά την επιστροφή στην Ιθάκη. Ποια ήταν η μητέρα του!


ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 62ος Χ 5

Ποιος από τους τέσσερεις κυνικούς φιλοσόφους: Διογένης, Αντισθένης, Κράτης, ή Μένιππος, δεν πλήρωσε τον Χάροντα το ναύλο, να περάσει τον Αχέροντα για τον Άδη! Ο Μένιππος.

Ποια νύμφη καλλονή κράτησε τον Οδυσσέα κατά την επιστροφή του στην Ιθάκη, στο νησί της Ωγυγίας για εφτά χρόνια. Μετά όμως τον βοήθησε με πολλές χρήσιμες οδηγίες ! Η Καλυψώ,

Κουρήτες, φύλακες του νηπίου Διός στο Ιδαίον Άντρο, θορυβούσαν για να μην ακούει το κλάμα του μικρού ο Κρόνος και υποψιαστεί. Πόσοι και ποιοί ήταν! «Οι Κουρήτες ή δάκτυλοι, ήταν 5 οι: Παιωναίος, Ηρακλής, Επιμίδης, Ιάσιος, Ιδας»!

Ποιος μεγάλος ήρωας, είπε στον Οδυσσέα, την ώρα που τον αποχαιρετούσε από τον Άδη! «Καλύτερα σαν τελευταίος του χωριού στη ζωή, παρά ήρωας, ανάμεσα στους πεθαμένους του Άδη»! Ο Αχιλλέας.

Ο Κύκλωπας Πολύφημος που ταλαιπώρησε τον Οδυσσέα και τους συντρόφους του κατά την επιστροφή στην Ιθάκη. Ποια ήταν η μητέρα του!
Η Θόωσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: