Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ,κύκλος 61ος Χ 5

61. Ποιον μάντι της Θήβας συνάντησε ο Οδυσσέας στον Άδη, που τον πληροφόρησε για τους μνηστήρες που κατασπαταλούσαν το βιός του στην Ιθάκη!

Χείρων, ο πρώτος Κένταυρος, σοφός δάσκαλος πολλών ηρώων, όπως του Ηρακλή, του Αχιλλέα και άλλων Ποια ήταν η μητέρα του!

Όταν ο Οδυσσέας έφτασε στο νησί των Φαιάκων, συνάντησε μια πριγκιποπούλα να χαριεντίζεται με τις φιλενάδες της. Ποια ήταν η καλλονή!

Οι Ελληνικές περιοχές, από την αρχαιότητα έχουν τις χαρακτηριστικές ονομασίες τους, με ετυμολογική ρίζα, όπως και «ΙΩΝΙΑ» της Μικράς Ασίας, Από που πήρε την ονομασία της!

Κατά την επιστροφή του Οδυσσέα και των συντρόφων του στην Ιθάκη, τους ταλαιπώρησε ο Κύκλωπας Πολύφημος. Ποιος ήταν ο πατέρας του.

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 61ος Χ 5

Ποιον μάντι της Θήβας συνάντησε ο Οδυσσέας στον Άδη, που τον πληροφόρησε για τους μνηστήρες που κατασπαταλούσαν το βιός του στην Ιθάκη! Τον Τειρεσία.

Χείρων, ο πρώτος Κένταυρος, σοφός δάσκαλος πολλών ηρώων, όπως του Ηρακλή, του Αχιλλέα και άλλων Ποια ήταν η μητέρα του! Η Φιλύρα.

Όταν ο Οδυσσέας έφτασε στο νησί των Φαιάκων, συνάντησε μια πριγκιποπούλα να χαριεντίζεται με τις φιλενάδες της. Ποια ήταν η καλλονή! Η Ναυσικά.

Οι Ελληνικές περιοχές, από την αρχαιότητα έχουν τις χαρακτηριστικές ονομασίες τους, με ετυμολογική ρίζα, όπως και «ΙΩΝΙΑ» της Μικράς Ασίας, Από που πήρε την ονομασία της! Από την κόρη του Ίναχου, Άργος, δαμάλα ΙΩ.

Κατά την επιστροφή του Οδυσσέα και των συντρόφων του στην Ιθάκη, τους ταλαιπώρησε ο Κύκλωπας Πολύφημος. Ποιος ήταν ο πατέρας του.
Ο Ποσειδώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: