Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 51ος χ 5

51. Του μοναδικού προέδρου των Η. Π. Α. Ρούζβελτ που εκλέχτηκε τέσσερις φορές. Ποια ήταν η σύζυγος, με όνομα και πατρικό επίθετο!

Ποιοί ήταν οι τρεις επαναστάτες που ίδρυσαν την «Φιλική Εταιρία», για την προετοιμασία της επανάστασης του 1821!

Ο φίλος του Ηρακλή Άδμητος, ήρωας των Φερών, έχασε την σύζυγό του, θυσιαζόμενη για τον άντρα της, την οποία επανέφερε από τον Άδη ο Ηρακλής, αφού αλυσόδεσε τον χάρο. Ποια ήταν!

Ορφέας, μέγιστος μυθικός λυράρης και τραγουδιστής, που συγκίνησε ακόμα και τον άρχοντα του Άδη μελωδώντας. Ποιά ήταν η πανέμορφη σύζυγός του, που τελικά, παρά την έγκριση δεν μπόρεσε να αποσπάσει από τον κάτω κόσμο!

O πρώτος των πρώτων, καπετάνιος της Επανάστασης του 1821, εκπαιδευμένος στον αγγλικό στρατό με τον βαθμό του ταγματάρχη. Ποιος ήταν!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 51ος χ 5

Του μοναδικού προέδρου των Η. Π. Α. Ρούζβελτ που εκλέχτηκε τέσσερις φορές. Ποια ήταν η σύζυγος, με όνομα και πατρικό επίθετο! Η Άννα Ελεονόρα Ρ.

Ποιοί ήταν οι τρεις επαναστάτες που ίδρυσαν την «Φιλική Εταιρία», για την προετοιμασία της επανάστασης του 1821! Εμμανουήλ. Ξάνθος, Νικόλαος. Σκουφάς, Αθανάσιος. Τσακάλοφ.

Ο φίλος του Ηρακλή Άδμητος, ήρωας των Φερών, έχασε την σύζυγό του, θυσιαζόμενη για τον άντρα της, την οποία επανέφερε από τον Άδη ο Ηρακλής, αφού αλυσόδεσε τον χάρο. Ποια ήταν! Η Άλκιστη.

Ορφέας, μέγιστος μυθικός λυράρης και τραγουδιστής, που συγκίνησε ακόμα και τον άρχοντα του Άδη μελωδώντας. Ποιά ήταν η πανέμορφη σύζυγός του, που τελικά, παρά την έγκριση δεν μπόρεσε να αποσπάσει από τον κάτω κόσμο! Ευρυδίκη.

O πρώτος των πρώτων, καπετάνιος της Επανάστασης του 1821, εκπαιδευμένος στον αγγλικό στρατό με τον βαθμό του ταγματάρχη. Ποιος ήταν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: