Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 53ος χ 5

53. Όλυμπος, Ολυμπιακή Αγώνες, Ολύμπιος Ζευς, μυθική κατοικία θεών, ένας παγκόσμιος θρύλος με τόσες δόξες μέχρι και σήμερα.
Πόσο είναι το ύψος της ψηλήτερης κορυφής του,

Αριστοτέλης, μέγας Μακεδόνας φιλόσοφος που εξακολουθεί να δοξάζει τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, ζωής και συμπεριφοράς. Ποιος ήταν ο πατέρας του!

Ολυμπιακοί Αγώνες, η δόξα του Ελληνισμού, της πολιτισμικής ιδέας, της φιλοσοφικής αντίληψης και του κόσμου. Από που πήραν το όνομά τους!
Για βοήθεια, «Ολύμπιος Ζευς».

Οι Κύκλωπες, εκφράζουν και προσωποποιούν φυσικά φαινόμενα. Οι πρώτοι ήταν παιδιά της γαίας και Ουρανού, ποιοί ήταν oi πρώτοι τρις και ποιο φαινόμενο εκφράζανε!

Ο Διόνυσος, θεός της αμπέλου, του οίνου, και της τρελής διασκέδασης. Προωθητής ξέφρενων ξεφαντωμάτων. Ποιοι ήταν οι γονείς του!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 53ος, χ 5

Όλυμπος, Ολυμπιακή Αγώνες, Ολύμπιος Ζευς, μυθική κατοικία θεών, ένας παγκόσμιος θρύλος με τόσες δόξες μέχρι και σήμερα.
Πόσο είναι το ύψος της ψηλήτερης κορυφής του, Μύτικας. 2917μ.

Αριστοτέλης, μέγας Μακεδόνας φιλόσοφος που εξακολουθεί να δοξάζει τον Ελληνικό τρόπο σκέψης, ζωής και συμπεριφοράς. Ποιος ήταν ο πατέρας του! Νικόμαχος.

Ολυμπιακοί Αγώνες, η δόξα του Ελληνισμού, της πολιτισμικής ιδέας, της φιλοσοφικής αντίληψης και του κόσμου. Από που πήραν το όνομά τους!
Για βοήθεια, «Ολύμπιος Ζευς». Τιμητικά στον Ολύμπιο Δία.

Οι Κύκλωπες, εκφράζουν και προσωποποιούν φυσικά φαινόμενα. Οι πρώτοι ήταν παιδιά της γαίας και Ουρανού, ποιοί ήταν oi πρώτοι τρις και ποιο φαινόμενο εκφράζανε! Βρόντης, Στερόπης και Άργης. Κυκλώνες.


Ο Διόνυσος, θεός της αμπέλου, του οίνου, και της τρελής διασκέδασης. Προωθητής ξέφρενων ξεφαντωμάτων. Ποιοι ήταν οι γονείς του! Ζευς και Σεμέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: