Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 52ος χ 5

52. Μπαίνει στη ζωή με την έγκρισή μας, ρυθμίζει την πορεία των νέων, των ενήλικων, των μεστών και των μεγαλύτερων. Κατά κανόνα δεν μας αρέσει, ούτε όμως την αλλάζουμε. Τι είναι!

Ο Σίσυφος, ηγεμόνας της Κορίνθου, τιμωρήθηκε στον Άδη, να κατρακυλά έναν βράχο στην κορυφή ενός βουνού. Μόλις τον άφηνε ξανακυλόυσε κάτω και πάλι απ’ την αρχή. Για ποιά του ιδιότητα τιμωρήθηκε!

Ο Παπαγάλος και ψιττακός, είναι πουλί που ζει, σε όλες τις ηπείρους, εκτός της Ευρώπης, με 2 ονόματα παρομοίωσης. Από ποια παρομοίωση πήρε το παπαγάλος και από ποια το ψιττακός!

Τον Γαλλικό, ποτάμι της Θες/νίκης, εκμεταλλεύεται μια γαλλική εταιρία, από το 1880 περίπου, για την περισυλλογή ψηγμάτων χρυσού. Έτσι πήρε την σημερινή του ονομασία. Πως λέγετε Ελληνικά και τι σημαίνει το Ελληνικό του όνομα!

Απόλλων και Άρτεμις, δυο λαμπροί θεοί του Ολύμπου, αυστηροί, δίκαιοι και αγαπημένοι σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Ποιοι ήταν οι γονείς τους!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 52ος Χ 5

Μπαίνει στη ζωή με την έγκρισή μας, ρυθμίζει την πορεία των νέων, των ενήλικων, των μεστών και των μεγαλύτερων. Κατά κανόνα δεν μας αρέσει, ούτε όμως την αλλάζουμε. Τι είναι! Η πολιτική

Ο Σίσυφος, ηγεμόνας της Κορίνθου, τιμωρήθηκε στον Άδη, να κατρακυλά έναν βράχο στην κορυφή ενός βουνού. Μόλις τον άφηνε ξανακυλόυσε κάτω και πάλι απ’ την αρχή. Για ποιά του ιδιότητα τιμωρήθηκε! Την πονηριά.

Ο Παπαγάλος και ψιττακός, είναι πουλί που ζει, σε όλες τις ηπείρους, εκτός της Ευρώπης, με 2 ονόματα παρομοίωσης. Από ποια παρομοίωση πήρε το παπαγάλος και από ποια το ψιττακός! Παπάς Γάλλος και ψιμυθίζων.

Τον Γαλλικό, ποτάμι της Θες/νίκης, εκμεταλλεύεται μια γαλλική εταιρία, από το 1880 περίπου, για την περισυλλογή ψηγμάτων χρυσού. Έτσι πήρε την σημερινή του ονομασία. Πως λέγετε Ελληνικά και τι σημαίνει το Ελληνικό του όνομα! Εχέδωρος.

Απόλλων και Άρτεμις, δυο λαμπροί θεοί του Ολύμπου, αυστηροί, δίκαιοι και αγαπημένοι σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Ποιοι ήταν οι γονείς τους!
Δίας και Λητώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: