Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κϋκλος 49ος χ 5

Ο Ηγεμόνας της Σίπυλο Τάνταλος, πατέρας του Πέλοπα, τιμωρήθηκε από τον Μίνωα, κριτή του Άδη, να περνούν από μπροστά του νερά και φαγητά και να μην τα φτάνει. Για ποιο αδίκημα!

Το 1789 στην Γαλλία στήθηκε μια εξέγερση- «επανάσταση»,που άλλαξε τα φώτα-δεδομένα της εξουσίας, ποιοι ήταν οι ηγέτες της, που εκτελέστηκαν μετά όλοι!

Στις Η. Π. Α. κάθε πρόεδρος εκλέγεται μόνο για δυο τετραετίες, 1932, ‘36, ‘40, ‘44, ποιος ήταν ο μοναδικός που εκλέχτηκε 4 φορές, και γιατί!

Ανάμεσα στους πρώτους πέντε ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας ήταν και ο γιος του Διός Περσέας, Ποια ήταν η Μητέρα του!

Ο Γρηγόρης Δικαίος, ήταν ένας έξυπνος επαναστάτης του 1821 που κυκλοφορούσε παντού σαν καλόγερος, ποιο γνωστό ψευδώνυμο χρησιμοποιούσε!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 49ος χ 5

Ο Ηγεμόνας της Σίπυλο Τάνταλος, πατέρας του Πέλοπα, τιμωρήθηκε από τον Μίνωα, κριτή του Άδη, να περνούν από μπροστά του νερά και φαγητά και να μην τα φτάνει. Για ποιο αδίκημα! Είχε ψήσει τον γιο του Πέλοπα, για να φιλέψει τους θεούς.

Το 1789 στην Γαλλία στήθηκε μια εξέγερση- «επανάσταση»,που άλλαξε τα φώτα-δεδομένα της εξουσίας, ποιοι ήταν οι ηγέτες της, που εκτελέστηκαν μετά όλοι! Δαντόν, Μαρά και Ροβεσπιέρο.

Στις Η. Π. Α. κάθε πρόεδρος εκλέγεται μόνο για δυο τετραετίες, 1932, ‘36, ‘40, ‘44, ποιος ήταν ο μοναδικός που εκλέχτηκε 4 φορές, και γιατί! Ρούσβελτ.

Ανάμεσα στους πρώτους πέντε ήρωες της Ελληνικής μυθολογίας ήταν και ο γιος του Διός Περσέας, Ποια ήταν η Μητέρα του! Η Δανάη

Ο Γρηγόρης Δικαίος, ήταν ένας έξυπνος επαναστάτης του 1821 που κυκλοφορούσε παντού σαν καλόγερος, ποιο γνωστό ψευδώνυμο χρησιμοποιούσε! Παπαφλέσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: