Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 36ος Χ 5

Η μεγαλύτερη, παλαιότερη και γνωστότερη εκστρατεία του πανανθρώπινου γένους, όλων των εποχών. Ποιοα ήταν!

Γιος του Αχιλλέα, που μαζί με την Ανδρομάχη της Τροίας, κυβέρνησαν την Ήπειρο, απογονή των οποίων και η Ολυμπιάδα. Ποιος ήταν!

Πόλη της Δυτικής Ελλάδος, με όνομα χρώματος, αντίθετο από το περιβάλλον της. Και όμως στην πραγματικότητα τα χρώματα έχουν σχέση. Ποια είναι!

Ορεινό ιστορικό σημείο της Δυτικής Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε πλούσιους λόγγους, αυτοί διαμορφώνουν και το όνομα. Ποιο είναι!

Το σύμβολο που χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα των Η.Π.Α. Ουάσιγκτον, και σε τι άλλο χρησιμεύει μέχρι και σήμερα. Ποιο είναι! Για βοήθεια την ονομασία του έχει ένας από τους εφτά λόφους της Ρώμης.

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 35ος χ 5

Η μεγαλύτερη, παλαιότερη και γνωστότερη εκστρατεία του πανανθρώπινου γένους, όλων των εποχών. Ποιοα ήταν! Η Αργοναυτική!.

Γιος του Αχιλλέα, που μαζί με την Ανδρομάχη της Τροίας, κυβέρνησαν την Ήπειρο, απογονή των οποίων και η Ολυμπιάδα. Ποιος ήταν! Ο Νεοπτόλαιμος.

Πόλη της Δυτικής Ελλάδος, με όνομα χρώματος, αντίθετο από το περιβάλλον της. Και όμως στην πραγματικότητα τα χρώματα έχουν σχέση. Ποια είναι! Η Λευκάδα.

Ορεινό ιστορικό σημείο της Δυτικής Ελλάδος, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα σε πλούσιους λόγγους, αυτοί διαμορφώνουν και το όνομα. Ποιο είναι! Το Ζάλογγο.

Το σύμβολο που χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα των Η.Π.Α. Ουάσιγκτον, και σε τι άλλο
χρησιμεύει μέχρι και σήμερα. Ποιο είναι! Για βοήθεια την ονομασία του έχει ένας από τους εφτά λόφους της Ρώμης. Το Καπιτώλιο, κυβερνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: