Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 37ος, Χ 5

Ζητείται ο αρχηγός της μεγαλύτερης, παλαιότερης και γνωστότερης εκστρατείας του πανανθρώπινου γένους. Ποιος ήταν!

Υπάρχει και θαλασσινό και στεριανό ζώο, που μπορεί να περπατά πάνω στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς να κόβεται. Τι είναι!

Λμνη της Βόρειας Ελλάδος, με το Ελληνικό της όνομα «ΠΡΑΣΙΑ». Ποιο είναι το κοινώς λεγόμενο και γνωστό της όνομα!

Η Ευρώπη, βασιλοπούλα της Σαΐδας, στην περιοχή της Συρίας. η οποία έφυγε για την Κρήτη, με τον ξανθόμαλλο ταύρο Δία. Ποιοί είναι οι γονείς της!


Γνωστά πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχαιότητα, ένας από αυτούς είπε την φράση «Τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ΄ ει», «Τυφλός στα αυτιά, τον νου και τα μάτια». Ποιος ήταν!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 37ος Χ 5

Ζητείται ο αρχηγός της μεγαλύτερης, παλαιότερης και γνωστότερης εκστρατείας του πανανθρώπινου γένους. Ποιος ήταν! Ο Ιάσωνας.

Υπάρχει και θαλασσινό και στεριανό ζώο, που μπορεί να περπατά πάνω στην κόψη του ξυραφιού, χωρίς να κόβεται. Τι είναι! Το σαλιγκάρι.

Λμνη της Βόρειας Ελλάδος, με το Ελληνικό της όνομα «ΠΡΑΣΙΑ». Ποιο είναι το κοινώς λεγόμενο και γνωστό της όνομα! Η Δοϊράνη.

Η Ευρώπη, βασιλοπούλα της Σαΐδας, στην περιοχή της Συρίας. η οποία έφυγε για την Κρήτη, με τον ξανθόμαλλο ταύρο Δία. Ποιοί είναι οι γονείς της!
Ο Αγήνορας και η Τηλεφαέση.

Γνωστά πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αρχαιότητα, ένας από αυτούς είπε την φράση «Τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ΄ ει», «Τυφλός στα αυτιά, τον νου και τα μάτια». Ποιος ήταν! Ο Τειρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: