Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 59ος Χ 5

59. Για να τελειώσει ο κύριος ναός του Παρθενώνα, υπό την επίβλεψη των Καλλικράτη και Ικτίνου, αρχιτέκτονες, χρειάστηκε κάποιο διάστημα. Πόσα περίπου χρόνια τους πήρε!

Από ποια αιτία προέκυψε η φράση, «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ», που έφτασε ως και τις μέρες μας!

Η Αθήνα πήρε το όνομα της Αθηνάς, μετά από έναν διαγωνισμό με τον Ποσειδώνα, εκείνος με θαλασσόνερο και η Αθηνά με την Ελιά. Πως λεγότανε πριν η πόλη της Αθήνας!

Από ποια αιτία, οι αποχετεύσεις πήραν την ονομασία του υπόνομου»! «Υπό-νομος», σημαίνει, υπόκειται στους νόμους. Σημαντικό γεγονός αλλά δύσκολο, ήταν πρόσωπο, είχει σχέση με τον Αλέξανδρο και τον σχεδιασμό ανοικοδόμησης της Αλεξάνδρειας!

Μετά τους 6 Τιτάνες και τις 6 Τιτανίδες, Γαία και Ουρανός γέννησαν και τους πρώτους τρεις πελώριους Γίγαντες. Ποιοί ήταν, και πως αλλιώς λέγονταν!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 59ος Χ 5

Για να τελειώσει ο κύριος ναός του Παρθενώνα, υπό την επίβλεψη των Καλλικράτη και Ικτίνου, αρχιτέκτονες, χρειάστηκε κάποιο διάστημα. Πόσα περίπου χρόνια τους πήρε! 10 χρόνια.

Από ποια αιτία προέκυψε η φράση, «ΔΑΜΟΚΛΕΙΟΣ ΣΠΑΘΗ», που έφτασε ως και τις μέρες μας! Από τον Δαμοκλή και Διόνυσο Τύραννο των Συρακουσών,

Η Αθήνα πήρε το όνομα της Αθηνάς, μετά από έναν διαγωνισμό με τον Ποσειδώνα, εκείνος με θαλασσόνερο και η Αθηνά με την Ελιά. Πως λεγότανε πριν η πόλη της Αθήνας. Κεκροπία.

Από ποια αιτία, οι αποχετεύσεις πήραν την ονομασία του υπόνομου»!
«Υπό-νομος», σημαίνει, υπόκειται στους νόμους. Σημαντικό γεγονός αλλά δύσκολο, ήταν πρόσωπο, είχει σχέση με τον Αλέξανδρο και τον σχεδιασμό ανοικοδόμησης της Αλεξάνδρειας. Από τον Υπόνομο της Αλεξάνδρειας.

Μετά τους 6 Τιτάνες και τις 6 Τιτανίδες, Γαία και Ουρανός γέννησαν και τους πρώτους τρεις πελώριους Γίγαντες. Ποιοί ήταν, και πως αλλιώς λέγονταν!
Κόττος, Βριάρεω και Γίγης, Εκατόνχειρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: