Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 58ος Χ 5

Όλυμπος, δώδεκα θεοί, 6 άνδρες και 6 γυναίκες, ο καθένας με τις αρμοδιότητές του. Ποια όμως ήταν η θεά του σπιτιού, της οικογένειας, του νοικοκυριού!

Η δεύτερη πόλη της Κρήτης με σημαντική συμμετοχή στον Μινωικό πολιτισμό, της οποίας τα μνημεία είναι γνωστά παγκοσμίως. Ποια είναι!

Ο ηγεμόνας της Κρήτης Μίνωας, φορτώθηκε τον Μινώταυρο επειδή τιμωρημένη από τον Ποσειδώνα σύζυγό του, να μείνει έγκυος από ταύρο.
Ποια ήταν η σύζυγος!

γρίφος: Η Τρίτη σημαντική πόλη του Μινωικού πολιτισμού, με παγκόσμια εμβέλεια στην περιοχή των Χανίων Κρήτης. Ποια είναι η Πόλη.

γρίφος: Κατά την νηπιακή του ηλικία, ο Ζευς βρίσκονταν στο Ιδαίον Άντρο του όρους Ίδη, Ψηλορείτης, όπου τον φρουρούσαν κρητικοί φύλακες. Πως λεγόταν οι φύλακες!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 58ος Χ 5

Όλυμπος, δώδεκα θεοί, 6 άνδρες και 6 γυναίκες, ο καθένας με τις αρμοδιότητές του. Ποια όμως ήταν η θεά του σπιτιού, της οικογένειας, του νοικοκυριού! Η Εστία.

Η δεύτερη πόλη της Κρήτης με σημαντική συμμετοχή στον Μινωικό πολιτισμό, της οποίας τα μνημεία είναι γνωστά παγκοσμίως. Ποια είναι! Φαιστός.

Ο ηγεμόνας της Κρήτης Μίνωας, φορτώθηκε τον Μινώταυρο επειδή τιμωρημένη από τον Ποσειδώνα σύζυγό του, να μείνει έγκυος από ταύρο.
Ποια ήταν η σύζυγος! Πασιφάη.

γρίφος: Η Τρίτη σημαντική πόλη του Μινωικού πολιτισμού, με παγκόσμια εμβέλεια στην περιοχή των Χανίων Κρήτης. Ποια είναι η Πόλη. Κυδωνία.


γρίφος: Κατά την νηπιακή του ηλικία, ο Ζευς βρίσκονταν στο Ιδαίον Άντρο του όρους Ίδη, Ψηλορείτης, όπου τον φρουρούσαν κρητικοί φύλακες. Πως λεγόταν οι φύλακες! Κουρήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: