Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 55ος Χ 5

55. Τροία, πατρίδα της Εκάβης και του Πρίαμου, έχει και δεύτερη ονομασία. Ποια είναι και από που την πήρε! ΊΛΙΟΝ.

Σωκράτης, μέγιστος φιλόσοφος του Ελληνισμού. Ποιά ήταν η σύντροφος και σύζυγός του, που κατά τα λεγόμενα, συχνά τον «περιέλουζε . . .»!

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος και πολύ γνωστός νομοθέτης της Σπάρτης, που για να κρατηθούν οι νόμοι του για περισσότερον καιρό, αυτοεξορίστηκε.

Ποιος ήταν ο αρχιτεχνήτης που φιλοτέχνησε το χρυσελαφάντινο άγαλμα του Διός, ένα από τα 7 θαύματα στην Ολυμπία.

O ενδοξότερος και μεγαλύτερος ηγεμόνας εφαρμοστής της Δημοκρατίας των Αθηνών και σε προέκταση όλης της Ελλάδος και του κόσμου, μέχρι και σήμερα. Ποιος ήταν!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 55ος Χ 5

Τροία, πατρίδα της Εκάβης και του Πρίαμου, έχει και δεύτερη ονομασία. Ποια είναι και από που την πήρε! ΊΛΙΟΝ. Πρόγονος ηγεμόνας του Πρίαμου.

Σωκράτης, μέγιστος φιλόσοφος του Ελληνισμού. Ποιά ήταν η σύντροφος και σύζυγός του, που κατά τα λεγόμενα, συχνά τον «περιέλουζε . . .»! Η Ξανθίππη.

Ποιος ήταν ο μεγαλύτερος και πολύ γνωστός νομοθέτης της Σπάρτης, που για να κρατηθούν οι νόμοι του για περισσότερον καιρό, αυτοεξορίστηκε. Ο Λυκούργος.

Ποιος ήταν ο αρχιτεχνήτης που φιλοτέχνησε το χρυσελαφάντινο άγαλμα του Διός, ένα από τα 7 θαύματα στην Ολυμπία. Ο Φειδίας.

O ενδοξότερος και μεγαλύτερος ηγεμόνας εφαρμοστής της Δημοκρατίας των Αθηνών και σε προέκταση όλης της Ελλάδος και του κόσμου, μέχρι και σήμερα. Ποιος ήταν! Ο Περικλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: