Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 33ος Χ 5

Ο πρώτος και μεγαλύτερος ήρωας της πανανθρώπινης ιστορίας, της προϊστορίας και της μυθολογίας, με τους πιο σημαντικούς θρύλους. Ποιος ήταν!

Νεράιδα ή νύμφη του Ελληνικού πανθέου, που έγινε αφορμή να πάρει το όνομα Ανακτόριο, η σημερινή Βόνιτσα! Ποια είναι!

Πόλη της Δυτικής Ελλάδος, η οποία περιβάλλεται από λόγους, από τους οποίους πήρε και το όνομά της. Ποια είναι!

Το έπαθλο της ομορφιάς που ήταν ένα χρυσό μήλο-πορτοκάλι, και που βρέθηκε πάνω στο τραπέζι της θεϊκής γιορτής, δεν ήρθε από μόνο του. Ποιος-ποια λοιπόν το έφερε!

Τα πρώτα καλλιστεία εμφανίστηκαν στον Όλυμπο, σε ένα θεϊκό γλέντι , για να τιμήσουν το ερωτευμένο ζευγάρι. Εκεί επιλέχτηκε, με το χρυσόμηλο, η Αφροδίτη ως η καλλίστη. Ποιο ήταν το ζευγάρι του γάμου!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 33ος, Χ 5

Ο πρώτος και μεγαλύτερος ήρωας της πανανθρώπινης ιστορίας, της προϊστορίας και της μυθολογίας, με τους πιο σημαντικούς θρύλους. Ποιος ήταν!
Ο Ηρακλής.

Νεράιδα ή νύμφη του Ελληνικού πανθέου, που έγινε αφορμή να πάρει το όνομα Ανακτόριο, η σημερινή Βόνιτσα! Ποια είναι! Θόωσα.

Πόλη της Δυτικής Ελλάδος, η οποία περιβάλλεται από λόγους, από τους οποίους πήρε και το όνομά της. Ποια είναι! Το Μεσολόγγι.

Το έπαθλο της ομορφιάς που ήταν ένα χρυσό μήλο-πορτοκάλι, και που βρέθηκε πάνω στο τραπέζι της θεϊκής γιορτής, δεν ήρθε από μόνο του. Ποιος-ποια λοιπόν το έφερε! Η Έριδα.

Τα πρώτα καλλιστεία εμφανίστηκαν στον Όλυμπο, σε ένα θεϊκό γλέντι , για να τιμήσουν το ερωτευμένο ζευγάρι. Εκεί επιλέχτηκε, με το χρυσόμηλο, η Αφροδίτη ως η καλλίστη. Ποιο ήταν το ζευγάρι του γάμου! Θέτις και Πηλέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: