Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, ΚΎΚΛΟς 30ος χ 5

Ο πρώτος ήρωας, άριστο παλικάρι και διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Τροίας, κατά τον πόλεμο της πατρίδας του. Ποιος ήταν!

Κατά τον Τρωικό πόλεμο, που οι μάντεις έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα, ξεχώριζε μεταξύ τους ένας, που για να ακυρώσει την εκστρατεία, είπε πως, ο χρησμός απαιτεί θυσία της κόρης του αρχιστράτηγου Αγαμέμνονα, την Ιφιγένεια, Ποιος ήταν ο Μάντης!

Tης «ευτυχίας» προσπαθούν και θέλουν να το διαβούν πολλοί, στα δύσβατα και απόμερα μέρη έχει πολλά.

Tα πρώτα καλλιστεία ξεκίνησαν μέσα από την Ελληνική μυθολογία, για να αποφανθεί ο Πάρης για την ομορφότερη. Ποιο ήταν το έπαθλο.

Το μυθολογικό έπαθλο των πρώτων καλλιστείων, ήταν το γνωστό χρυσό μήλο. Ως εδώ το γνωρίζουν πολλοί. Τι ήταν όμως το χρυσό μήλο!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 30ος Χ 5

Ο πρώτος ήρωας, άριστο παλικάρι και διάδοχος του βασιλικού θρόνου της Τροίας, κατά τον πόλεμο της πατρίδας του. Ποιος ήταν! Ο Έκτορας.

Κατά τον Τρωικό πόλεμο, που οι μάντεις έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα δρώμενα, ξεχώριζε μεταξύ τους ένας, που για να ακυρώσει την εκστρατεία, είπε πως, ο χρησμός απαιτεί θυσία της κόρης του αρχιστράτηγου Αγαμέμνονα, την Ιφιγένεια, Ποιος ο Μάντης! Ο Κάλχας.

Tης «ευτυχίας» προσπαθούν και θέλουν να το διαβούν πολλοί, στα δύσβατα και απόμερα μέρη έχει πολλά. Τι είναι! Το μονοπάτι

Tα πρώτα καλλιστεία ξεκίνησαν μέσα από την Ελληνική μυθολογία, για να αποφανθεί ο Πάρης για την ομορφότερη. Ποιο ήταν το έπαθλο. Το χρυσό μήλο.

Το μυθολογικό έπαθλο των πρώτων καλλιστείων, ήταν το γνωστό χρυσό μήλο. Ως εδώ το γνωρίζουν πολλοί. Τι ήταν όμως το χρυσό μήλο! Το πορτοκάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: