Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 21ος Χ 5

-Γεια σας εκατόν χήνες, λέει μια νηστικιά αρκούδα σε ένα σμήνος κύκνων. -Εσύ δεν ξεχωρίζεις τους κύκνους από τις χήνες, του απαντά ο αρχηγός, και μας είδες εκατό; - Έτσι το είπα λέει η αρκούδα που έτρεχαν τα σάλια της. - Θέλαμε άλλους τόσους και το μισό και το ένα τέταρτο κι εσύ μαζί, για να γίνουμε εκατό, λέει ο αρχηγός. Πόσοι ήταν οι κύκνοι!

Ή την έχεις, ή δεν την έχεις, αν την χάσεις δεν την ξαναβρίσκεις. Αξία; έχει η κοινή, όπως λένε, Τι είναι!

Μπορεί να γίνει, και η ζωή του καθενός, όπως λέγεται, το θαλάσσιο χωρά πολλούς ταυτόχρονα. Τι είναι!

Όλοι θέλουν ένα δικό τους, πάνω από το κεφάλι τους, αν το καταφέρουν, ακόμα και να σπάσει το αλλάζουν γρήγορα. Τι είναι!

Ακόμα και αν κοπείς σ’ αυτές, δεν ματώνεις, είναι στοίχημα στη ζωή, αν τα καταφέρεις δίνεις λύσεις, και η χαρά σου, θα φανεί. Τι είναι!

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
ΓΡΙΦΟΙ, κύκλος 21ος Χ 5

-Γεια σας εκατόν χήνες, λέει μια νηστικιά αρκούδα σε ένα σμήνος κύκνων. -Εσύ δεν ξεχωρίζεις τους κύκνους από τις χήνες, απαντά ο αρχηγός, και μας είδες εκατό; - Έτσι το είπα λέει η αρκούδα που έτρεχαν τα σάλια της. - Θέλαμε άλλους τόσους και το μισό και το ένα τέταρτο κι εσύ μαζί, για να γίνουμε εκατό, λέει ο αρχηγός. Πόσοι ήταν οι κύκνοι! 36

Ή την έχεις, ή δεν την έχεις, αν την χάσεις δεν την ξαναβρίσκεις. Αξία; έχει η κοινή, όπως λένε, Τι είναι! Η γνώμη.

Μπορεί να γίνει, και η ζωή του καθενός, όπως λέγεται, το θαλάσσιο χωρά πολλούς ταυτόχρονα. Τι είναι! Το ποδήλατο.

Όλοι θέλουν ένα δικό τους, πάνω από το κεφάλι τους, αν το καταφέρουν, ακόμα και να σπάσει το αλλάζουν γρήγορα. Τι είναι! Το κεραμίδι.

Ακόμα και αν κοπείς σ’ αυτές, δεν ματώνεις, είναι στοίχημα στη ζωή, αν τα καταφέρεις δίνεις λύσεις, και η χαρά σου, θα φανεί. Τι είναι! Οι εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: