Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΑΝΕΜΟΙ

Σημαντικοί παράγοντες συγκρότησης των προϋποθέσεων ζωής.

Οι συμπεριφορές των ανέμων επί της γης προκύπτουν νομοτελειακά, με την επίδραση του Αλιρρόθιου αστερισμού. Κατά περιοχές έχουν την εξής ακολουθία, κι επίδραση στην ζωή: Μεσογειακοί άνεμοι:
Αύρα, κουνά τα φύλλα. = 10 χιλ.την ώρα, Ελαφρός, κουνά κλαδιά. = 20 χιλ. την ώρα Ισχυρός, κουνά δέντρα = 30 » » Σφοδρός, ρίχνει δέντρα = 40 » » Ορμητικός, σπάει κλαδιά = 60 » » Καταιγιστικός, ξεριζώνει δέντρα= 90 » » Θυελλώδης, Ξηλώνει στέγες=100-120 » 10 χιλιόμετρα αντιστοιχούν ένα περίπου μποφόρ.
Στην υπόλοιπη γη οι άνεμοι είναι, Τυφώνες, που παρασύρουν σπίτια =140-300 χιλ. την ώρα . Καθώς και Λαίλαπες, που ανατρέπουν τα πάντα, με ταχύτητα από =200-500 χιλ. ανά ώρα.
Η επίδραση των ανέμων επενεργεί καταλυτικά κατά την τριβή τους επί της ανόργανης ύλης, κατά την οποία προκύπτουν χημικές ενώσεις απελευθερώνοντας ενέργεια. Και στη συνέχεια η απελευθερωμένη πλέον ενέργεια, μεταμορφώνει την ανόργανη ύλη σε ενόργανη. Και δια του γονιδιώματος που αποτελεί βασικό συστατικό του σύμπαντος, συμβάλλουν στην γέννηση των γονιδίων της ζωής, ανάλογα με τις ανάγκες του φυσικού περιβάλλοντος κάθε περιοχής.

παν ελλήνιος, κοσμοερευνητής και συγγραφέας. τηλ. επικοινων. 2310 93 97 83
http: panelinios.blogspot.com, http: users.otenet.gr/~elinios/, elinios@otenet.gr

1 σχόλιο:

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

Οι άνεμοι που προκύπτουν από νομοτελειακές συγκυρίες, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των κλιματολογικών συνθηκών της υφηλίου, άρα επιδρούν και στην συγκρότηση, τόσο του οργανισμού, όσο και της διανόησης κάθε περιοχής.