Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Η εξουσία, που διαχειρίζεται την περιουσία μιας κοινωνίας.

Ο όρος πολιτική προκύπτει από τον πολίτη, όπως η πολιτεία, ο πολιτισμός και τα άλλα παράγωγα, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από άνθρωπος, ο έχων την δυνατότητα να αναθρώσκει και να εξελίσσεται σε συνειδητό πολίτη. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να εκπολιτιστεί, άρα να μην παρανομεί και όταν δεν τον βλέπουν τα όργανα της τάξης.

16 σχόλια:

ΠΑΝ ΕΛΛΗΝΙΟΣ είπε...

Ο όρος πολιτική προκύπτει από τον πολίτη, όπως η πολιτεία, ο πολιτισμός και άλλα, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από άνθρωπος, ο έχων την δυνατότητα να αναθρώσκει, να εξελιχθεί σε συνειδητό πολίτη. Αυτό σημαίνει πως έχει εκπολιτιστεί, άρα δεν παρανομεί και όταν δεν τον βλέπουν τα όργανα της τάξης.

ΠΕΡΙΚΛΗΣ είπε...

Πολιτική είναι τα μέσα, τα εργαλεία και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι εκπρόσωποι μιας κοινωνίας, για την συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

ΠΑΝΔΩΡΑ είπε...

Η πολιτική, ως τρόπος δούνε και λαβείν του προϋπολογισμού μιας κοινωνίας, δείχνει την ικανότητα των διαχειριστών της, από το αποτέλεσμα των επιτευγμάτων τους.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ είπε...

Το καθήκον της πολιτικής, μπορεί να είναι η διαχειριστική εξουσία των κοινωνιών για βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, αλλά κατάντησε λαθρεμπόριο.

ΘΕΟΛΟΓΙΟΣ είπε...

Και η άσκηση πολιτικής εξουσίας, είναι θεϊκή επιλογή. Όσοι και από αυτούς παραφέρονται με ατασθαλίες, θα δώσουν λόγο στην ώρα τους!

ΣΦΗΚΑ είπε...

Με την λογική του θα. . . και στην πολιτική γίνεται αυτό που μας λένε: «μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι, αυτοί θα κληρονομήσουν την βασιλεία των ουρανών»!

ΣΜΥΡΝΟΣ είπε...

Πολιτική είναι, η ευθύνη της συνεχούς ανάπτυξης και βελτίωσης του βιοτικού και πνευματικού επιπέδου των ψηφοφόρων.

ΚΛΗΡΟΥΧΟΣ είπε...

Όπως και αν λέγεται μια δραστηριότητα του ανθρώπου, πάντα έχει τον έλεγχο και την έγκριση του δημιουργού, χωρίς την οποία τα πάντα αδρανούν.

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ είπε...

Και το ερώτημα που μπαίνει απροκάλυπτα είναι, αν ο δημιουργός είναι ο ρυθμιστής και της πολιτικής, τότε γιατί δεν αναλαμβάνει φανερά και την ευθύνη για τις ατασθαλίες!

ΝΙΚΙΑΣ είπε...

Πολιτική - πολιτική, σαν λόγος του προφήτη,
σε γδύσανε οι παρδαλοί, στο σπίτι του πολίτη.
Υπηρετείς τον χαλασμό, και την λαθροθηρία,
Και τα χρεώνεις στον θεό, με δόλια πανουργία.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ είπε...

Πολιτική μου ακριβή, σ’ έχουνε βγάλει στο σφυρί
και σου πουλάνε φύκια.
Και συ πολίτη θρυλικέ, ψηφίζεις δίχως κριτική
διαλέγοντας παλούκια.

ΠΑΝΔΩΡΑ είπε...

Από τότε που οι λέξεις άρχισαν να χάνουν τα νοήματά τους,
κάθε υπόσχεση, όποιας εξουσίας, ηχεί σαν λαθρεμπόριο.

ΘΕΟΛΟΓΙΟΣ είπε...

Η απαισιοδοξία δεν βοηθά, ούτε στην κατανόηση,
αλλά ούτε και στην αποδοχή των μηνυμάτων που
ασφαλώς εκπέμπει η θεία χάρη.

Νικόλας είπε...

Η πολιτική, ο πολίτης, η πολιτεία και ο πολιτισμός, έχουν ανακατωθεί τόσο πολύ που, ο καθένας λέει το κοντό και το μακρύ του, χωρίς να το κατανοεί

ΚΛΗΜΗΣ είπε...

Ότι λέγεται στην εποχή μας, για πολιτική, δεν είναι παρά λαθραία οικονομισιά μαύρου χρήματος.

Θεωνάς είπε...

Ο κόσμος μας κατάντησε ξέφραγο μαντρί. Οι άνθρωποι έφυγαν από τον δρόμο του θεού, λογικό δεν είναι να συμπεριφέροντε σαν αδέσποτα;